Kapal Selam Rolex Abadi pada tahun 2021

Selalunya, Kapal Selam adalah pelabuhan panggilan pertama bagi sesiapa sahaja yang memulakan perjalanan ke koleksi Rolex. Sebenarnya, kapal selam sering menjadi alasan pertama perjalanan bermula. Jadi berapa banyak yang perlu anda belanjakan?
Berita baiknya adalah bahawa ia mungkin kurang daripada yang anda fikirkan. Angka taman permainan untuk titik masuk adalah sekitar $ 7.500 hingga $ 8.000. Untuk itu, anda mungkin akan mendapat contoh rujukan. Rujukan 16610, jam tangan pra-kes yang luar biasa dengan atribut paling moden, mekanisme dalaman yang sempurna, dan bentuk yang paling dikenali yang dapat ditawarkan oleh horologi.
Oleh itu, adakah cukup bertuah kerana mempunyai sejumlah besar wang untuk dibelanjakan? Jangan risau, ada banyak pilihan untuk Submariner kelas atas juga. Beberapa jam tangan rujukan vintaj yang paling awal sangat jarang berlaku dan oleh itu sangat mahal.
Kapal Selam mahkota besar pertama, Ruj. 6200, lebih dikenali di kalangan fanatik. 6200, lebih dikenali di kalangan fanatik sebagai Raja Sub, dihasilkan dalam masa kurang dari satu tahun dan hanya sekitar 300 keping dilaporkan dibuat. Lebih luar biasa, penanda jam 3/6/9 di dail lebih kerap dijumpai di Rolex Explorers. Kali terakhir dijual adalah pada tahun 2017, ketika ia bertukar tangan dalam lelongan dengan harga $ 589,000.
Nasib baik, di antara kedua-dua ekstrem ini, ada model yang sesuai dengan hampir setiap poket. Potongan Peranan dua nada tetap sangat popular, masing-masing dengan pilihan dail dan bezel hitam atau biru. Untuk penampilan khas tahun 1980-an, dail “Serti” kadang-kadang dipasang pada model-model ini dan pada jam tangan semua emas dengan indeks perhiasan. Jam tangan ini juga boleh dibeli dengan harga yang sangat realistik, bermula dari sekitar $ 10,000.
Hampir tidak dapat dipercayai apabila memikirkan bahawa jam tangan yang pada asalnya dirancang sebagai penjaga masa bawah laut yang dibuat khusus untuk mahkota selam kasual yang akan datang telah berkembang menjadi jam tangan mewah yang paling terkenal dan dikenali di dunia. Namun reka bentuk inti dari replika Rolex Submariner begitu serba boleh dan begitu berjaya sehingga evolusi dramatik ini kelihatan sangat sesuai, jika tidak hampir dijangkakan.
Oleh itu, kita mempunyai sejarah Kapal Selam Rolex. Jelas, terdapat lebih banyak perkara untuk menonton ini daripada satu artikel, dan kami mendorong anda untuk mencari banyak catatan blog kami mengenai perkara ini untuk mengetahui semua tentangnya.