Jam palsu Rolex Terbaik Untuk Pembeli Masa Pertama

Ketika ditanya jam tangan untuk membeli dan kapan, setiap “pakar” industri mungkin bermula dengan variasi peringatan yang sama: membelinya untuk cinta, bukan wang. Mengumpul jam tangan replika adalah hobi yang gila dan tidak menentu. Jam tangan klasik telah dijual untuk lapan angka di lelongan, tetapi kebanyakan jam tangan Rolex mula kehilangan nilai ketika anda meletakkannya di pergelangan tangan anda.
Seorang kawan saya akan membeli jam tangan mewah pertamanya. Dia sudah memikirkannya selama berminggu-minggu, tetapi setiap beberapa hari dia memanggil saya dan memberitahu saya perkara yang sama: dia mahukan jam tangan palsu bernilai melabur. Satu masalah dengan koleksi jam tangan moden ialah koleksi yang kini dilihat sebagai titik jualan. Tetapi masalahnya adalah bahawa semua orang dan anjingnya tahu bahawa ada sesuatu yang dapat ditagih, tetapi semua orang dan anjingnya mungkin.
Rolex telah dinaik taraf dari jenama jam tangan ke jenama kejutan yang tidak menggunakan peraturan biasa. Walaupun tidak ada jaminan bahawa mana-mana jam tangan Rolex yang anda beli akan menghargai nilai dari hari anda membelinya, majalah masa memberitahu kami bahawa model-model baru dan lama ini menahan turun naik pasaran menonton dengan baik.
Sebenarnya, membeli model pra-milik mungkin merupakan perkara terbaik yang boleh anda lakukan dalam kes Rolex. Banyak model baru yang tidak dapat dicapai tanpa menunggu jumlah masa yang sangat besar – atau tanpa membayar tanda pasaran kelabu terlalu tinggi untuk melangkau barisan. Model profesional yang lebih tua boleh didapati untuk harga di bawah model baru, dan mempersembahkan peluang untuk mengambil klasik yang berpotensi sementara juga memperluas pengetahuan anda mengenai mahkota.
Sebahagian daripada kegembiraan permainan watchmaking semakin mengenali pemetik kecil di pergelangan tangan anda. Membeli jam tangan moden kerana mereka dalam gaya adalah baik dan baik, tetapi kadang-kadang boleh sedikit latihan bergegas. Pori ke atas nuansa mereka. Benarkan diri anda untuk menghargai bagaimana model-model tertentu dan reka bentuk tertentu entah bagaimana, hampir tidak dapat dijelaskan dengan minda moden, merangkumi zaman dengan sempurna. Kapsul masa tanpa kata ini bernilai mencari, kerana mereka dapat, dalam sekejap mata, mengingatkan kita pada masa yang lebih mudah apabila sesuatu tidak bergerak dengan pantas.
Vintage bukan untuk semua orang, tetapi sebelum anda memberikannya sebagai pilihan, ingatlah bahawa apa sahaja yang anda suka sekarang akan menjadi ketinggalan zaman. Hanya dengan masa yang boleh kita benar-benar memahami apa yang telah menanti ujian.