Perbezaan antara Rolex Submariner Hitam dan Biru

Ketika datang untuk memilih antara jam tangan kapal selam Rolex hitam atau biru, sesetengah orang mempunyai masa yang sukar untuk memutuskan. Gaya dan harga adalah faktor penting untuk dipertimbangkan. Mari lihat Rolex Submariner 116618LN dan 116619, yang pada dasarnya adalah jam tangan yang sama, walaupun beberapa perbezaan utama. Oleh itu, untuk memahami perbezaan harga antara kedua-dua, adalah penting untuk memastikan pegangan yang kukuh dalam konteks mereka.
Sebagai sebahagian daripada sambutan itu, Rolex mengeluarkan model dan peningkatan baru. Tetapi 116618 dan 116619, yang dikeluarkan secara tidak dijangka dengan ciri-ciri baru dan pilihan aloi emas licin, adalah sebahagian daripada acara yang paling menarik.
Apa yang kami dapat ialah ini – emas kuning 18k 116618 tersedia dalam warna biru dan hitam bersama-sama dengan emas putih 116619 hanya memaparkan wajah biru dan bezel. 116618 adalah jelas pilihan yang lebih berani terima kasih kepada emas kuning tepu itu. Tetapi emas putih 116619 licin dan menarik dan dengan cepat memperoleh gelaran ‘Smurf’. Dan jika ada sesuatu yang perlu anda ketahui tentang Rolex palsu, itu hanya jam tangan replika yang paling disukai yang pernah mendapat nama panggilan untuk diri mereka sendiri.
Oleh itu, apakah ciri-ciri spesifikasi yang dibuat khas Sub ini? Nah, ia bermula dengan kes itu, di mana ia mendapat panci yang lebih besar dan pengawal mahkota yang membuat ia kelihatan jauh lebih besar walaupun memasuki pada lebar 40mm yang sama dan hanya tebal 12.2mm. Terdapat juga bezel Cerachrom yang dinaik taraf dan tahan lama yang menggantikan aluminium lama. Ciri-ciri baru yang lain termasuk penanda jam dan tangan yang diperbesarkan, serta gelang Tiruan emas yang padan dengan pautan pusat yang digilap tinggi dan gelang Glidelock baru untuk pelarasan lancar.
Dengan semua pengetahuan latar belakang ini, anda dapat benar-benar menghargai perbandingan harga yang menarik ini. Seperti yang saya nyatakan di atas, emas kuning 116618 datang dalam kedua-dua versi biru dan hitam. Walau bagaimanapun, harga runcit kedua-dua jam tangan adalah sama, walaupun mereka mempunyai cincin berlainan. Jadi sementara biru cenderung menjadi lebih popular, kita melihat harga Rolex di sini tanpa diskriminasi.
Walau bagaimanapun, menariknya, 116619, yang selain aloi emas putih, wajah biru dan bezel biru sama sekali sama dengan 116618LN, lebih tinggi harga yang lebih tinggi. Dengan wahyu ini, adalah selamat untuk mengatakan bahawa bezel biru bukanlah satu-satunya ciri yang mencipta perbezaan harga antara 116618 dan 116619. Saya fikir ia sebenarnya merupakan gabungan shell shell Tiram dan gelang yang membuat Smurfs lebih mahal daripada mereka rakan emas hitam.
Walau bagaimanapun, apabila kita memasuki pasaran sekunder, kita mendapati bahawa jurang harga jauh lebih kecil. The Smurfs akan terus memerintahkan nilai yang lebih tinggi, bukan sahaja kerana mereka lebih mahal di pasaran runcit asal, tetapi juga kerana kombinasi itu lebih baik dan lebih ikonik. Tetapi, kerana kedua-dua model dibuat daripada emas 18k, saya melihat kedua-dua timepieces memegang nilai mereka dengan baik dalam jangka pendek dan panjang. Oleh kerana ini adalah replika jam tangan yang agak moden, saya hanya boleh mengharapkan mereka memasuki pasaran antik dan mereka akan mendapat tag harga yang lebih tinggi.