Rolex Istimewa Paul Newman Daytona dengan Kronograf Panda-Dial

Menurut laporan bahawa Warganegara Jepun memperingati ulang tahun 100 tahun pada tahun 2021 dengan pelancaran kronograf “bullhead” penampilan vintaj, Tsuno Chronograph Racer, yang mengambil petunjuk reka bentuknya dari model-model jenama yang dihasilkan pada awal tahun 1970-an. Jam tangan ini mempunyai kotak bulat, 45 mm dalam pembinaan bullhead khas, dengan mahkota dan dua penekan http://www.tanganjamreplika.com/ kronograf di bahagian atasnya; sarung tangan menyatu dengan lancar ke dalam gelangnya; dan mahkota kedua pada kedudukan jam 5 untuk menyesuaikan fungsi penggera jam tangan. Dail mempunyai dail laju miring dan empat subdial hitam untuk penghitung 1/5 saat, kaunter 12 jam, penunjuk rizab kuasa dan penunjuk kedua, serta tetingkap tarikh kecil dan penunjuk suis untuk fungsi penggera. Situasi yang rumit ini semuanya didorong oleh ekologi warga negara, menggunakan cahaya semula jadi atau buatan untuk menggerakkan jam tangan.
Chronograph Laureato baru Girard-Perregaux hadir dalam pelbagai bahan dan saiz, termasuk model panda-dial yang digambarkan di sini. Semua model baru dapat dikenali dengan jelas dari keluarga Laureato, dengan bezel segi delapan yang digilap, motif hobi Clou de Paris di dail, dan gelang dan tali terpadu. Mereka juga menampilkan beberapa perincian seperti penekan kronograf berbentuk segi delapan yang berbentuk seperti bezel dan kemasan siput pada tiga subdial, dua untuk kaunter minit dan jam kronograf, yang ketiga untuk paparan detik kecil.
Model yang lebih besar, dalam kotak 42 mm, mempunyai penanda jamnya diikat pada bulatan minit dan caseback safir yang jelas; versi 38 mm yang lebih kecil mempunyai penanda jam yang berasingan dan caseback padat. Pergerakannya adalah kaliber GP03300-01 yang berliku sendiri, dengan 63 permata, frekuensi 28.800-vph, dan rizab kuasa 46 jam. Untuk mendapatkan lebih banyak versi Chronograph Laureato dan mengetahui lebih lanjut mengenai jam tangan Girard-Perregaux untuk tahun 2018, klik di sini untuk laporan SIHH kami mengenai jenama tersebut.
Pada Mesyuarat Ahli Goodwood ke-76 pada bulan Mac 2018, IWC memulakan IWC Racing Team, menjadi jenama jam tangan pertama yang berlumba dalam acara kereta klasik dengan kereta sendiri. Memperingati pencapaian ini adalah Ingenieur Chronograph Sport Edition “Mesyuarat ke-76 Ahli di Goodwood.” Papan berlapis perak menampilkan subdial hitam pada jam 12, 9, dan 6, skala takiketer luar, dan tangan kronograf biru yang berbeza. Di bawah dail tricompax gaya panda ini mengalahkan Caliber 69380 di rumah, dengan rizab kuasa 46 jam. Terhad untuk 176 kepingan bernombor, ia mempunyai casing titanium 44 mm yang menawarkan perlindungan luar biasa terhadap medan magnet berkat sangkar dalam besi lembut. Bahagian bawah sangkar ini dapat dilihat melalui caseback dan dirancang untuk menyerupai cakera brek; “76” untuk menghormati mesyuarat Ahli Goodwood ke-76 tahun ini, tertulis di tengahnya.